Je zult niet de eerste zijn die last heeft van een overspannen gevoel of een zogeheten burnout. De beste overspannen behandeling is nog steeds rust, regelmaat en goed voor jezelf zorgen, maar dat is soms moeilijker dan het lijkt. Daarom kloppen steeds meer mensen aan bij een coach om hulp te krijgen bij het overwinnen van hun burnout of depressie. In feite is overspannen zijn hetzelfde als een burnout hebben, het is alleen een wat ouderwetsere term. Tien jaar geleden had bijvoorbeeld nog niemand een burnout, en was een overspannen behandeling de remedie voor deze gevoelens. Tegenwoordig noemen meer mensen het een burnout, en is deze term ook stukken bekender.

Bij een coach een overspannen behandeling krijgen

Als je het idee hebt dat je maar niet vooruit komt en dat je klachten niet verminderen dan kun je overwegen bij een life coach aan te kloppen. Deze kan je een overspannen behandeling aanbieden, waarbij je structureel gaat werken aan herstel. Coaches zijn opgeleid om mensen te helpen bij het zoeken naar zingeving, en weten ook hoe je meer in balans komt. Uiteindelijk draait het in veel gevallen om het verlagen van je verwachtingen, het verminderen van zelfkritiek en het volgen van je dromen en verlangens. Er zijn immers genoeg mensen die leven naar de maatstaven van anderen, of die simpelweg niet weten wat ze zelf het liefste willen. Een coach helpt je dit helder te krijgen.

Stappen in de goede richting

Als je een burnout hebt of overspannen bent dan is het belangrijk om elke dag (kleine) stappen te zetten in de goede richting. Als je zelf niet goed weet wat je kunt doen of je voelt dat je er niet toe in staat bent dan kan een coach je zeker helpen. Diegene weet hoe een overspannen behandeling eruit ziet, en snapt precies waar jij tegenaan loopt als je je opgebrand voelt. Met de hulp van een coach lukt het je wél om die burnout te overwinnen, en voel je je snel weer beter.