Persoonlijke groei is een breed begrip, maar wat betekend dit nu voor jou? Wil jij graag verder komen in het leven, maar blijf je tegen bepaalde knelpunten aanlopen? Of heb je een doel voor ogen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Een life coach helpt jou om inzicht te krijgen in het leven waar jij het meest tot je recht komt. Door jouw sterke kanten, maar ook jouw knelpunten in kaart te brengen, wordt er een duidelijk beeld gecreëerd van jouw levenssituatie. Waar haal jij energie uit? Welke dingen zou je graag willen leren? Wat zorgt ervoor dat jij straalt?

Persoonlijke groei door een positieve mindset

Voor persoonlijke groei is een positieve mindset essentieel. Iedereen heeft wel dat kleine stemmetje in zijn hoofd dat twijfelt. Je vraagt je af of je wel het juiste hebt gedaan of gezegd. Of je dingen niet beter anders had aan kunnen pakken. Het lijkt misschien alsof je jezelf wilt verbeteren, maar het tegendeel is waar. Zorgen maken en twijfelen aan jezelf houdt je juist tegen in je persoonlijke groei. Je kunt het verleden niet veranderen. Je kunt alleen proberen iedere dag de beste versie van jezelf te zijn. Dit betekend niet dat je perfect moet zijn. We zijn allemaal mens, maken allemaal ‘fouten’. We willen niet over anderen oordelen, maar zijn vaak onze eigen grootste criticus. Een life coach helpt jou om deze beperkende gedachten om te zetten in positieve en motiverende gedachten. Zo haal je het meeste uit jezelf.

Accepteer jezelf

De basis van persoonlijke groei is een gevoel van zelfacceptatie en zelfliefde. Vanuit deze basis geef je je leven sturing. We zijn zelf de bestuurder van ons eigen voertuig. Niemand kan het leven creëren waar wij ons goed bij voelen. Hier zijn we zelf verantwoordelijk voor. Soms raken we echter verwijdert van het leven wat ons gelukkig maakt. Hierbij helpt een life coach jou om weer op het juiste spoor te raken. Zo krijg jij handvatten om weer in je eigen kracht te staan.