Ben je op zoek naar een HSP coach? HSP staat voor Hoog Sensitief Persoon. Merk je bijvoorbeeld dat je snel overprikkeld raakt? Dat je gemakkelijk emoties van anderen voelt? Vooral in drukke omgevingen kan dit al snel overweldigend zijn. Een wirwar aan emoties, geluiden en beelden kan tot gevolg hebben dat je je eigen behoeftes uit het oog verliest. Hoge sensitiviteit heeft echter ook voordelen. Zo ben je je bewust van de belevingswereld van anderen, waardoor je zeer empathisch ingesteld bent. Door emoties, begrippen en ideeën diep te doorvoelen, zijn HSP-ers in staat om op een diepe manier te begrijpen en verbinden. Dit maak dat HSP-ers vaak beroepen zoals schrijvers, kunstenaars of filosofen hebben.

Waar helpt een HSP coach jou bij?

Wanneer de huisarts heeft vastgesteld dat je hoog sensitief bent, kan een HSP coach jou ondersteunen. HSP is zeker geen etiket wat jou zal beperken. In tegendeel, door te herkennen waar voor jou de perfecte balans ligt, haal jij het beste uit jezelf. Een kenmerk van HSP-ers is dat grenzen moeilijk zijn te herkennen en aan te geven. Door in verbinding te staan met jezelf, voel je duidelijker aan wanneer je overprikkeld raakt en dus even een time-out nodig hebt. Wanneer je dit niet op tijd herkent, leidt dit op de lange termijn tot stress gerelateerde problemen, waaronder een burn-out. Een burn-out coach helpt jou dan om de balans weer te herstellen zodat je het leven weer rustig aan op kan pakken.

Burn-out coach

Steeds meer jongeren krijgen een burn-out en hebben een burn-out coach nodig. De druk van een carrière, gezin en sociaal leven kan te veel worden. Wanneer je merkt dat situaties jou veel energie kosten, maar je niet voldoende tijd hebt om op te laden, dan veroorzaakt dit spanningsklachten. Jouw batterij loopt zogezegd langzaam leeg, terwijl alle taken en verplichtingen nog wel door blijven lopen. Vooral HSP-ers zijn vatbaar voor een burn out. Een burn-out coach helpt jouw leven weer in evenwicht te brengen voor meer energie in jouw leven.