Misschien lijd je aan een breed scala van mentale of traumatische stoornissen, en vind je het moeilijk om je hierover open te stellen voor iemand om je heen. Psicologia online bied je de mogelijkheid om deze kwesties met een professionele psycholoog over de hele wereld te bespreken en het beste is dat je dit vanuit het comfort van je huis kunt doen.  Voor sommige mensen die het misschien moeilijk vinden om tegenover een psycholoog te gaan zitten en beginnen uit te drukken hoe ze zich voelen zonder zich in te houden, kan online met iemand praten een beetje anders zijn. Dit kan hen er uiteindelijk toe brengen hun problemen open te stellen.  Door dit te doen, kunnen ze met de hulp van een online psycholoog op een hersteltraject komen.

Voordelen van online psychologie

Een van de belangrijkste voordelen van online psychologie is het feit dat een patiënt geen kilometers hoeft af te leggen voordat hij een therapiesessie krijgt. Je kunt in de hoek van je kamer zitten en een sessie ondergaan met een psycholoog die duizend kilometer verderop is. Dit alleen al helpt om het comfort van de cliënt te vergroten en ze zullen zich minder beschermend voelen over het soort informatie dat ze zullen onthullen. Deze methode bespaart ook tijd en kosten. Om voor een persoonlijke sessie te gaan, moet de patiënt gas kopen of betalen voor het openbaar vervoer. Het reisproces voor de sessie zal ook kostbare tijd in beslag nemen. Dit alles kan worden vermeden door online therapie.

De juiste psycholoog kiezen

Voordat je een psycholoog kiest voor jouw online therapie, is het belangrijk om een ​​aantal factoren in overweging te nemen. Bovenaan die lijst staat erachter of de genoemde therapeut een vergunning heeft en vooraf is doorgelicht. Eis indien nodig dat de psycholoog je zijn licentie toont voordat je akkoord gaat met een sessie met hen. Een andere belangrijke factor waarmee je rekening moet houden, is je band met de therapeut. Voel je je op je gemak om met ze te praten? Voel je je veilig nadat je ze al je problemen hebt verteld? Voordat je doorgaat met het betalen van die online therapiesessie, moet je ervoor zorgen dat je de juiste vragen stelt om er zeker van te zijn dat je de psycholoog voldoende vertrouwt om een ​​sessie met hen te hebben.