Wil je meer weten over de mogelijkheden van een behandeling voor burn out in Rotterdam? Daar lees je alles over in deze blog. Het is belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken wanneer je te maken krijgt met burn out gerelateerde klachten. Hierdoor kun je erger voorkomen en kun je sneller herstellen. Wanneer je in een burn out terecht komt, kan het namelijk wel jaren duren voordat je weer optimaal bent hersteld. Natuurlijk hoeft stress niet per definitie een probleem te zijn. Het hoort er gewoon bij om af en toe stress te ervaren maar dagelijks te veel stress kan een negatief effect hebben op je mentale gezondheid. Lees hieronder meer over de behandelingen voor een burn out.

Kinesiologie en burn out

Een type behandeling die is gericht op het herstellen van een burn out is kinesiologie. Tijdens een consult wordt er gekeken waar de in balans in je lichaam zit. Misschien dat je bepaalde mineralen of vitamines niet goed in je lichaam kunt opslaan. Dan wordt er gekeken hoe dit kan worden opgelast. Eigenlijk is dit type behandeling wel voor iedereen geschikt en er kunnen een scala aan klachten mee worden behandeld. Een voordeel is dat er geen naalden of andere middelen worden gebruikt..

De techniek ‘Stress Release’ en burn out

Een specifieke techniek die vaak wordt ingezet bij de behandeling van een burn out is ‘Stress Release’. Dit is geen specifieke behandelmethode maar kan als aanvulling worden ingezet. Het doel van deze techniek is om stress af te bouwen. Er wordt holistisch gekeken naar wat de oorzaak is. Hierdoor kunnen er verschillende type problemen naar voren komen waar je in eerste instantie misschien niet aan had gedacht. Door het probleem bij de oorzaak aan te pakken heb je een grotere kans op herstel